Airplay med Spotify

Airplay med SpotifySpotify ramte de første lande for 3 år siden, og har i den tid serveret musik til millioner af brugere. Vi har ventet længe herhjemme, men for ganske få dage siden lancerede Spotify så omsider tjenesten i Danmark. Men hvad med Airplay med Spotify? Det er jo ikke nogen hemmelighed, at iTunes og Apple holder nøje øje med udviklingen af Spotify. Vi kigger nærmere på dine muligheder for at sende 15 millioner musiknumre til din Airplay højtaler.

Hvad er Spotify?

Nå ja, der kan være nogen som ikke ved hvad Spotify er, men lad os forklare det ganske kort. 

Spotify er et lille program i stil med iTunes, som du kan hente til din computer. Når du har installeret programmet, så kan du på helt lovlig vis lytte til over 15 millioner musiknumre fra hele verden. Du kan oprette spillelister og sortere dine favoritter, og på den måde skabe din egen lille, eller måske store, musiksamling. Så er det slut med at fylde din harddisk med dyrt købt musik, og konstant sørge for backup, så du ikke mister dine sange.

… og skulle du være på besøg hos en kammerat, og gerne vil blære dig med din seje musiksamling, så kan du blot logge på Spotify, og så er dine spillelister osv. med dig overalt.

Spotify med Airplay

Vi ved, at iTunes fungerer perfekt med Airplay, og at du uden tekniske færdigheder kan sende musikken trådløst fra din computer eller Apple enhed til dine Airplay højtalere. Men hvordan hænger det egentlig sammen, når du gerne vil bruge Airplay med Spotify? Spotify kan bruges både på computeren og på din smartphone med en app. Vi testede Spotify med en Libratone Live Airplay højtaler.

Spotify på computeren

Lad det være sagt med det samme. Spotify understøtter som udgangspunkt ikke Airplay på computeren. Vi håber meget, at en opdatering vil understøtte airplay med Spotify. Men som det er nu, så kan det ikke lade sig gøre.

Løsningen kan være, at du henter Airfoil. Airfoil er et lille ekstra program, som du installerer. Med Airfoil kan du sende lyden fra din computer til dine Airplay højtalere, uanset om du ser Youtube film, spiller spil eller lytter til Spotify. Herunder kan du se et billede af, hvordan Airfoil er bygget op.

Spotify med Airplay

Airfoil er bragende smart, når nu Apple eller Spotify ikke understøtter muligheden direkte. Airfoil koster dog 25$, men det er godt givet ud, hvis du gerne vil sende Spotifys millioner af sange til dine Airplay højtalere.

OPDATERING: En flink og kvik læser, Martin Schmidt, har gjort os opmærksom på, at du ikke behøver Airfoil for at sende AirPlay fra computeren. Dog skal du være sikker på, at du har Mac computer med styresystemet Mountain Lion eller et nyere. Her kan du gennem Instillinger -> Lyd vælge en AirPlay højtaler i output fanen. Fantastisk! Og et godt skridt for Apple.

Spotify på smartphone

Anderledes smart er det at bruge Spotify som app på din smartphone. Her understøttes Airplay nemlig, og det gør det uhyggeligt nemt at bruge Airplay med Spotify.

Så forestil dig at du holder en mindre fest hjemme, og som altid deler du og dine venner ikke musiksmag. Så for at lukke munden på dine venner, som højlydt brokker sig over din dårlige musiksmag, så ligger du din iPad frem med Spotify kørende. Nu kan vennerne efter behag gå til din iPad og sætte et par af deres favoritnumre i kø på playlisten. Det sygeligt fedt og du bliver dybt afhængig af Spotify.

Spotify med Airplay

Hvad koster Spotify?

Spotify er gratis på computeren – hvis du kan leve med et par reklamer fra tid til anden. Men Spotify har 3 forskellige pakker, som du kan købe dig til. Her giver vi dig overblikket:

Spotify – Gratis

Denne pakke er gratis. Til gengæld må du lytte til reklamer mellem sangene. Denne udgave fungerer kun på computeren, og du kan derfor ikke bruge en app på dine smartphone.

Umlimited – 49 DKK pr. måned

For 49 DKK forsvinder reklamerne på Spotify. Du kan nu lytte til millioner af numre uden afbrydelser. Men stadig kun fra din computer.

Premium – 99 DKK pr.måned

For 99 DKK er du toptunet når det gælder spotify. Du kan lytte til musik både fra computer og smartphone, og reklamerne er for længst væk. En anden genial ting er Offline mode. Det betyder, at du kan vælge spillelister, som skal være tilgængelige hvis du ikke er i nærheden af Wifi eller 3G nettet – F.eks. i flyet på vej til charterferien.

Skal du til at bruge Spotify med Airplay

Selvfølgelig skal du det! Som vi ser det, så er betaling pr. musiknummer på kanten af at uddø. Der bliver selvfølgelig solgt millioner af numre hver dag, men med tjenester som Spotify, Yousee Play og Wimp, så har betal-download-fyld-din-harddisk-og-husk-at-lave-backup ikke en chance. Nu er spørgsmålet bare, hvor længe iTunes kan holde sig tilbage for en lignende tjeneste. Fortæl os om dine oplevelser med Spotify og Airplay.

55 tanker om "Airplay med Spotify"

 1. Hej
  Fik Spotify den 12. okt. Første dag det kom til DK. Blev skuffet over at Airplay ikke virker på PC’erne med Windows. Airfoil kører ikke på Windows PC’ere. Men på iPad2 kører det nogenlunde. Skærmbilledet kan dog ikke drejes. Håber det kommer i en evt. opdatering sammen med Airplay på PC. Mangler også at man kan søge på genre, at man kan slette numre på Ipad, samt det kunne også være helt perfekt med en internetradio tilknyttet. Deres IOS app er lidt mangelfuld, syntes jeg. Når det så er sagt, så er det altså fedt, hører et fedt nummer i radioen og efterfølgende kan det downloades. Med mindre det er Metallica :-)
  Per

 2. Hej Per
  Jeg er meget enig i, at der er visse begrænsninger på IOS app’en. Til gengæld virker de ting den kan rigtig godt. Selvfølgelig særligt med hensyn til Airplay.
  Jeg savner Spotify til iPad. Den kan selvfølgelig køre med iPhone udgaven, men det er aldrig helt tilfredsstillende at køre en iPhone app på iPad.
  Jeg har prøvet at køre Airfoil til windows 7, og det fungerer rigtig fint. Melder den en fejl, eller hvordan kan det være, at den ikke virker?

 3. Køre med Spotify på PC med Airfoil og en Airport express klare den trådløse forbindelse til min DAC. Det virker bare, og lyden er en del bedre end med TDC-Play.

 4. Korrekt at AirPlay ikke virker fra Mac’en men den virker helt perfect fra iPhone, iPod touch og iPad. Man slår det til ved at spille et nummer og herefter trykke på Info knappen hvor AirPlay ikonet findes.

  Derudover kan jeg ikke anbefale Airfoil. Årsagen er at hvis du f.eks ser en film fra din Mac og sender lyden ud via Airfoil vil opleve at det pludselig ikke længere er synkront.

  • Tak lige hvad jeg havde brug for… AirPlay fra iPad eller iPhone – hvordan?
   Meget at Spotify IKKE har den forklaring.. :-/

   Nå, men tak for hjælpen ,o)

 5. Brug et lille cowboytrick imens vi venter på at der kommer en opdatering til Spotify, hvor Airplay er integreret i Spotify. ->Start eksempelbvis Youtube app op og vælg airplay, når du lukker programmet ned og istedet starter Spotify, så er lyden stadigvæk bundet til Airplay… virker på Iphone 4s

 6. Hej Benny
  Det kan du i høj grad. Fra spotify app eller fra computeren. Dog skal du bruge programmet airfoil på computeren.
  Men det virker perfekt!
  Glædelig jul

 7. Hej igen.. Jeg tænkte også på om man skal købe det før det fungere? – har hentet den gratis version af Airfoil, men lyden begynder at skratte.. ? og så popper et eller andet op, med et link til hvor man kan købe flere forskellige ting omkring det??

  • Hej Benny
   Ja, Airfoil begynder at opføre sig med skrat og reklamer, hvis du ikke har betalt. Sådan er det desværre. Men husk at de 15$ er et engangsbeløb. Så er du glad for det, så er prisen jo ikke høj.
   /BBK

 8. Jeg har købt Airfoil og kan bekræfte at det virker MEN, lyden den falder konstant ud efter ca 10-20 sek og så kommer den igen !! Nogen forklaring ? Umiddelbart skulle der ikke være noget i vejen med min netforbindelse. Jeg kører fra PC-Windows til Denon med AirPlay.

 9. Jeg har prøvet at tage tid på det og er kommet frem til at hvert minut falder lyden ud i ca 5 sek. Jeg har prøvet at streame fra forskellige steder også musik som er på harddisken, og får nøjagtig samme problem !! :(

 10. Hej
  Jeg har en apple tv2 med airplay tilsluttet stereoanlæg og tv, og har downloaded spotify app på min htc android. Jeg kan dog ikke finde ud af at streame til apple tv2..
  Er det kun apple produkter der kan streame airplay?

 11. Det var mit netværkskort som var defekt. Er nu blevet erstattet med en USB adabter, og køre nu uden problemer.

 12. Startede så fint med Spotify og købte Airfoil.
  Det virkede de første gange, men nu er forbindelsen død.
  Air Express står som “available” men når jeg trykker på aktiver, står den blot og søger lidt, for derefter at gå tilbage til “available”.
  Hvad f….. sker der ?
  Bruger jo Air Express som netværks-linie uden problemer ?

  • Hej
   Har akkurat samme problem – jeg prøver at airplaye fra PC med Airfoil til et Denon Ceol-anlæg med Airplay. Har haft et par forløb, hvor det virkede, men nu er det helt dødt og kommer bl.a. med fejlmeldinger om firewall – selv om den er slået fra. Har du fået nogen svar?

 13. Hej

  Er der nogle der ved, om Yousee Play er på vej med AirPlay, eller er man nødt til at investere i et program som Airfoil – og virker Airfoil overhovedet til Youse Play?
  Har lige investeret i en Libratone Live, og nu ville det jo være rart at kunne udnytte den gratis musik streaming fra Yousee Play.

 14. Airfoil virker perfekt med Yousee play.
  Har brugt det både gennem Google Chrome, og via Yousee Playeren. Begge virker helt fint.

  Og med en Windows 8 tablet (Airfoil virker også i Win8) er det dejlig nemt at sidde i sofaen og streame gratis musik :o)

 15. Hejsa!
  Jeg har netop tilsluttet Apple TV og kører Spotify fra min MacBook Pro. Jeg kan godt få Airfoil til at finde Spotify og Airfoil kan også godt finde Apple TV, men når jeg trykker play, står der bare Ukendt Nummer, Ukendt Kunster på mit fjernsyn og der kommer ingen lyd ud… På Airfoil registreres lyden og “Apple TV” er aktiv, men den kommer ikke rigtigt længere derfra.. Hvad kan det være? Det virker perfekt med iTunes.
  På forhånd tak for hjælpen.

 16. Ingen brug for Airfoil…

  Du har mulighed for at vælge ‘lyd ud’ i lydindstillingerne på din Mac.
  Her kan du vælge airplay-højtalere, og på den måde få lyden fra computeren over på f.eks. din Libratone.
  I ‘lyd ud’ bliver din Libratone så den primære lydudgang, og kan derefter styres med lyd op/ned på tastaturet som normalt.

  Og da det er hele computerens lyd du sender ud, virker det også på Spotify, Youtube etc.

  /Martin

  • Hej Martin
   Det er meget interessant, det du skriver. Jeg bruger selv Snow Leopard, og her virker denne funktion ikke. Hvilket system er du på?

   • Hej BBK.
    Jeg har lige opgraderet til Mountain Lion, hvor bl.a. meddelelsescenter og Airplay er blevet en del af styresystemet.
    Glemte selvfølgelig at nævnte hvilket system jeg var på :)

    /Martin

   • hej BBK
    jeg vil give Martin ret det virker helt fint med at lave det om inde i “lyd ud” køre også Mountain Lion

 17. Hej.

  Jeg har en iPad3, og vil snart købe Apple tv3. Jeg har kigget lidt i min spotify på ipaden, men kan dog ikke finde det symbol i snakker om, som skulle være i spotify når man ser det store cover. Er det fordi man først skal have AirPlay højtalere eller Apple tv, slå det til ipaden også kommer forbindelsen/ikonet i spotify eller hvad? :-)
  Håber i kan hjælpe mig.

  • Hej Cicilie
   Tak for din besked.
   Det er helt rigtig forstået. AirPlay ikonet kommer først frem på din enhed, når den opfanger en AirPlay modtager. Du kan derfor roligt købe Apple TV og begynde at sende musik fra Spotify.

 18. Hej.
  Jeg har brugt Airfoil de seneste par år, men efter Martin skrev det med at ændre lydudgangen i ML bruger jeg det. Dog er det lidt besværligt (modsat Airfoil), at skulle ind i indstillinger hele tiden for at skifte lydenhed. Er der en fix måde at gøre det på? :)

  • Har fundet ud af det nu! Man holder ALT-knappen nede når du trykker på lydikonet og en hurtigt oversigt kommer frem med de enkelte enheder :)

 19. hej har beolab 4000 højtalere på air express men kan ikke styre volumen enten er der ikke noget ellers er den for høj ?

  • Hej Mike

   Har du fundet en løsning på lydstyrke ? Jeg har lige købt Beolab 3 og har samme problem med lydstyrken via airport Express og Spotify. Lyden er på det mindste på min IPad, men er super høj på Beolab 3 højtalerne…
   Håber du har en løsning!

   Vh
   Zenia

 20. Jeg er så glad for min airport, og det fungerer kanon med Itunes, men vil gerne bruge den til Spotify også :)

  Jeg har en macbook air med Mac OS X Lion 10.7.5 styresystem. Når jeg går ind i lydinstillinger ligesom I beskriver, kan jeg kun vælge computerhøjtaler.?

  • Hej Katrine
   Tak for dit spørgsmål.
   Jeg forstår godt, at du gerne vil bruge Spotify fra din computer – og det kan også lade sig gøre. Du har 2 muligheder:
   1: Køb OSX Mountain Lion – Her kan du fra lydindstillingerne sende musikken med AirPlay til din AirPort.
   2: Køb AirFoil. Dette er et lille program, som koster 25$. AirFoil gør det muligt at streame musik med AirPlay til f.eks. en AirPort.

   Jeg håber, at det var svar nok.

 21. Hejsa,

  Hvordan får man lige Spotify ud i højttalerne på sin bil, via Bluetooth?

  Jeg har et iPod-interface, som virker med både iPhone og iPod, og styres via bilens display. Her kommer mine iTunes spillelister og det hele frem.

  Hvis jeg skrotter iTunes til fordel for Spotify, er jeg at jeg er nødt til at sætte en ledning i iPhone-hovedtelefonstikket og over i bilens AUX indgang. Det gider jeg ikke se på i bilen (en ledning i toppe og ladestik i bunden af iPhone’en), så mit spørgsmål er, hvordan man får Spotify til at virke via Bluetooth på sin iPhone?

  Men ok, musik via Bluetooth er sikkert ret dårlig?

 22. Hej

  Har en Ipad 2 og vil gerne stremae til en Airport Express.
  Kan man streame musik fra Yousees nye musik-app? – skal man bruge AirFoil?
  Kan AirFoil fås som app til Ipad? – hvad koster den?

  • Hej Anders
   Tak for din henvendelse.
   Ja, du kan streame fra iPad med Yousee Play. Alt hvad du skal gøre er, at trykke 2 gange på ‘home’ knappen på din iPad. Nu åbnes alle dine kørende apps. Swipe helt over til venstre. Her sider du Airplay ikonet. Slår du AirPlay til, så sender den alt musik og lyd fra din iPad ud gennem AirPort Express.
   - Så Airfoil skal du ikke bruge. Denne er kun til PC og Mac computere.

 23. Hej

  Jeg har lige købt nogle højtalere fra DALI ZENSOR med NAD Stereo integrated amplifier og Disc player. Spørgsmålet er; Kan jeg gøre noget for at tilslutte airplay til mine højtalere, eller skal man købe højtalere med airplay i? Eller hvordan får jeg trådløst lyd i dem?
  Tak på forhånd! :)

 24. Hej og tak for svaret, nu kører min iPad og youseeplay sammen med airport Express. kan man sætte sin Android mobil op til at gøre det samme? HTC desiré M. Jelly Bean android. mvh Anders

 25. Hej
  Har en Macbook pro og kan ikke få det til at fungere med at skifte til anden lyd output enhed. Kan godt se mine enheder på listen, men jeg kan ikke vælge dem. Der “hoppes” straks tilbage til computerens egne lydenheder – nogen forslag?

 26. Hej :)

  Jeg har en iPad3 og Appel tv. Jeg streamer spotify og netradio over disse enheder, men oplever desværre ofte, at der bliver “ophold” i sangen/lyden og det kan kun af og til lykkes at få det til at køre stabilt.

  Alt software er opdateret og netværket oplever jeg som generelt stabilt..

  Noget I har hørt før og evt. løsning!?

  På forhånd tak.

  Jesper

 27. Hej
  Kan airfoil sende musik ud på flere enheder på en gang??
  Ment på den måde at man kan spille radio i køkkenet, stuen og arbejdsværelset på samme tid og det kører synkront på alle enheder.

  Hilsen Henrik

  • Hej Henrik
   Yes, du kan bare klikke i det lille lydikon ud for de enkelte airplay højtalere, som billedet i denne artikel også næsten viser : )

   Så kan du spille i flere rum på samme tid…

 28. Har købt Libratone live højttalere og kan fint afspille fra Spotify og netradio via Ipad, men TDC play nægter at give lyd udover på Ipad. Den kan vise Libratone første gang man vælger afspil til, men når jeg vil vælge den, siger den Ingen forbindelse og derefter vil den ikke vise Libratone som afspiller… Nogle forslag til løsning? Tak. Mvh Anja

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>