Loewe Airspeaker Setup

Opsætning af Loewe AirSpeaker

Det skal være så godt med AirPlay, men engang i mellem rammer en flodbølge af spørgsmål AppleAirplay. Det er sket igen, og denne gang er det med problemer med opsætningen af Loewe AirSpeaker. Vi kigger nærmere på en sikker vej til succes med opsætningen af Loewe AirSpeaker.

Problem med Loewe AirSpeaker

Først og fremmest så er Loewe AirSpeaker en gude-cool AirPlay højtaler, som har den gode tyske Loewe kvalitet, og også et design som selv kan få kæresten til sige god for den.

Men så burde alt også være godt – men det er det langt fra. Brugsanvisningen som følger med til Loewe AirSpeaker er langt væk fra den tyske grundighed, og selv for undertegnede, som har sat hundredevis af AirPlay højtalere op til et netværk, var AirSpeaker en udfordring.

Det første som godt kan genere lidt er, at der skal bruges et netværkskabel for at nå til setup af Loewe AirSpeaker. Ganske rigtigt er det kun første gang den tilsluttes, men der kunne jo være en sjæl, som kun har en iPad, og dermed ikke kan sætte et netværkskabel i.

Problemet opstår når IP adressen til Loewe AirSpeaker indtastes i browseren – setup vinduet kommer ganske simpelt ikke frem.

Løsningen på Loewe AirSpeaker setup

Det er simpelt! Her er setup guide til Loewe AirSpeaker:

 1. Sæt strøm til AirSpeakeren og tryk på ‘tænd’ knappen.
 2. Reset nu AirSpeakeren ved at sætte en spids genstand ind i hullet bag på – efter 15 sekunder slukker AirSpeaker selv, og er nu genstartet.
 3. Sæt netværkskabel i din computer og i AirSpeaker. Tryk på ‘tænd’ knappen.
 4. Nu vil ‘S’ knappen blinke violet – hvis ikke, tryk en enkel gang på ‘S’ knappen.
 5. Efter 45 sekunder vil ‘S’ knappen stoppe med at blinke violet – nu blinker den gul / grøn
 6. Efter 1 minut og 45 sekunder begynder ‘S’ at lyse solidt violet.
 7. AirSpeaker er opstartet og klar til at modtage data. Tast derfor http://169.254.111.222/ i din foretrukne browser.
 8. TADAAAA, setupskærmen kommer frem, og resten kan du sagtens selv.

Min personlige teori er, at man kan blive for ivrig. Hvis du prøver at tilgå setup skærmen på AirSpeaker, inden den er helt opstartet, så kan det ganske simpelt forvirre den. Den helt nemme guide er derfor, at man skal vente i et par minutter med at skrive IP adressen.

Her ses Loewe AirSpeaker setup skærmen

20 tanker om "Loewe Airspeaker Setup"

 1. Hej

  Jeg har et AirPlay problem, som jeg ikke tror er berørt på denne side. Jeg har købt en loewe airspeaker og den fungerer fint med min iPhone og min pc på AirPlay. Selve AirPlay ikonet kan jeg også se på min iPad og den er tilsyneladende forbundet fint med min airspeaker. Så langt så godt, men når jeg trykker på AirPlay ikonet, sker der intet. Ikonet lyser ikke blåt/er ikke aktiveret, og der kommer ingen lyd. Er det en problematik, du har stødt på før, og findes der en løsning på det?

  Mvh
  Peter

 2. Hej igen

  Jeg skrev tidligere om problemer med airplay opsætning af Loewe airspeaker på min Ipad. Den gode nyhed er at Ipaden fungerer fint med andre Airplay produkter (efter et besøg i Apple Store). den dårlige er, at Ipaden (og nu heller ikke min Iphone) fungerer med Loewe, men kun min PC. Både Ipad og Iphone har registreret airspeakeren, men der kommer ingen lyd. Det er frustrerende, og der er ikke megen hjælp at hente hos forhandleren. Loewe opsætningen skriver godt nok “wireless settings failed”, så jeg formoder der er noget i opsætningen, der ikke kører som det skal.

  Er der nogen der er fortrolige med opsætning af Loewe Airspeaker, der kan hjælpe mig?

  Mvh
  Peter

  • Hej Peter
   Tak for din henvendelse.
   Jeg er faktisk faldet over dette problem ved flere lejligheder, og jeg mener ikke, at det er Loewe AirSpeaker, som har problemet.
   Jeg vender lige tilbage med et svar, så snart jeg har gjort min research.

 3. Perfekt guide – virkede straks for mig!

  - Dog tager det efter sidste genstart lige 1 minut eller sådan, inden den kommer frem på det trådløse netværk.

 4. Hej,

  Guiden virkede også for mig, så tak for det…..men som tidligere nævnt kun på PC og Iphone. Kan stadig ikke få lyd på min Ipad via Airplay, selvom Airplay Ikonet nok så nydeligt fremtræder på min Ipad. Er der nogen der uden problemer kan køre Airplay Loewe – Ipad?

  • Hej Peter
   Jeg tror ikke, at det er Loewe som skaber problemet. Jeg har tidligere oplevet dette med et andet AirPlay produkt. Har du prøvet at genstarte din iPad ved at holde ‘låse’ tasten nede indtil skærmen bliver sort. Herefter kan du prøve at genstarte dit netværk og til sidst tænde iPad igen.
   Virker det? : )

 5. Hej

  Jeg prøvede den løsning som du foreslog, men det virker stadig ikke. Min Ipad er afprøvet på en Libratone i den lokale Apple Store og der virker Airplay fint, så hvad dælen er der i vejen?

 6. Jeg har forsøgt at følge guiden, og det går umiddelbart også fint nok, men når jeg fjerner netværkskablet efter at jeg har valgt min SSID og tastet WPA koden ind, og skal vælge Airplay på Itunes, giver den mig en fejl 1500 i Itunes.. Ingen problemer med netværkskabel, men kan overhovedet ikke få det til at virke over WIFI.

  Jeg har forsøgt at RESET adskillige gange, og fulgt guiden igen og igen, men stadig forgæves.

  HJÆLP!

  Nogen der har oplevet det samme, og fået løst problemet??

 7. Hej,

  Jeg overvejer kraftigt at koebe Loewe airplay, men har et par spoergsmaal som jeg haaber en af Jer kan hjaelpe med.

  1. Kan jeg afspille Spotify fra iPhone til Loewe airplay?
  2. Er det muligt at spille fx. DR’s netradio app. fra iPhone via Loewe airplay?

  Hvis dette ikke er muligt, kan der saa anbefales et andet produkt? Skal man vaelge en airplay forstaerker?

  vh
  Kim

  • Hej Kim
   Jeg kan godt svare på dine spørgsmål:
   1: Du kan sagtens afpille Spotify direkte til din Loewe AirPlay Speaker. Dette er generelt for AirPlay produkter, så her er Loewes højtaler altså ikke anderledes. Det fungerer stort set på samme måde fra iPhone som fra f.eks. iPad. Her er der skrevet lidt om Spotify til iPad.

   2: Det er også muligt at afspille DRs netradio gennem AirPlay. Dette foregår ved at trykke 2 gange på Home-knappen på din iPhone. Herfra kan du vælge, at lyden skal sendes ud fra din iPhone med AirPlay.

   Jeg vil egentlig ikke anbefale et andet produkt. Loewe Air Speaker er af virkelig høj kvalitet, og når det kommer til AirPlay, så kan den helt det samme som andre produkter. Så hvis du ellers kan lide udtrykket på Loewe Air Speaker, så bør du ikke holde dig tilbage. Lyden er varm og god, og er perfekt til en stue eller et køkken.

   Du kan købe Loewe Air Speaker hos cableman.dk – blot til info.

 8. Hej

  Jeg købte i april en Loewe AirSpeaker, men har fortrudt købet efter endeløse problemer med ustabilitet i Airplay forbindelsen. Jeg har haft højttaleren til reparation hos Loewe et par måneder efter at jeg købte den – og nu er den gal igen. Jeg har reset’et og restartet både Loewe AirSpeakeren og router samt alle mine Apple iOS devices flere gange. Jeg kan godt koble op til AirSpeakeren med et LAN-kabel, men i det øjeblik jeg fjerner kablet, er der ikke længere forbindelse – hverken fra iPhone, iPads eller Mac. Jeg kan streame med Airplay til mit AppleTV uden problemer, så det er ikke mit netværk, der er noget galt med.

  Det er ærgerligt, at en højttaler til 5.000 kr er så ustabil. Lydkvaliteten er god – men den er ikke prisen værd uden Airplay. Øv Loewe – det er en om’er!

  • Hej Torben
   Det lyder som en rigtig frustrerende historie.
   Jeg læser ud af det du skriver, at du lige nu ikke kan finde AirPlay fra Loewe enheden på dine enheder – den er altså helt væk. Har du forsøgt at opsætte den som ovenstående guide beskriver?
   Har du evt. mulighed for at forsøge på et andet netværk hos en ven eller andet?

 9. Jeg må desværre stadig give fortabt i forhold til at få Loeve airplay til at fungere. Har fulgt skrivelsen til punkt og prikke og ventet til at lampen konstant lyser violet, men stadig uden held. Kan simpelthen ikke få åbnet siden http://169.254.111.222/.

  Andre løsninger man kan prøve??

 10. Hejsa

  Har nogen af jer prøvet at den “fryser” så man hverken kan reset eller slukke på off knappen, så det eneste der virker er at kappe strømmen..

  PS jeg er i samme båd med hensyn til airplay, den vil simpelthen ikke åbne den side med ip adressen, det er satme træls :-(

 11. Jeg har købt en Loewe Airplay og havde ikke problemer med at åbne siden 169.254.111.222. og sætte den op. Jeg forstår på manualen, at det violette lys skal være fast for trådløs funktion.
  Når jeg er færdig med opsætningen, medens den stadig er forbundet med netkabel, lyser det violette lys fast. Så kommer der et lille vindue, at jeg skal afbryde netkabel og genstarte Airplay. Efter genstart blinker det violette lys ca. 1/2 min, hvorefter det går over i at blinke gult, hvilket skulle betyde netproblem.

  Har nogen en løsning på det?

 12. Jeg har i mellemtiden fundet en ny vejledning fra Loewe, som har løst problemet – jeg gengiver her det relevante afsnit:

  AirSpeaker Setup
  Connect the AirSpeaker to your computer with the network cable supplied in the box and then switch on your computer and wait for it to power up.
  Note: Your computer should have now disconnected itself from your wi-fi network however if it is still connected disconnect it from the network at this point.

  Now connect the power cable to the AirSpeaker and switch the AirSpeaker on – the on/off button will change from red to green. Wait for the violet ‘S’ source light (next to the green light) to stop flashing, this may take 2 or 3 minutes.

  Open your internet browser and type 169.254.111.222 into the address line and press ‘enter’. The Loewe AirSpeaker set-up screen should now be visible.

  Select your wi-fi network from the drop down menu labelled ‘SSID’ and type in your network security password and press the ‘Apply’ button. You’ll then be prompted to unplug the network (ethernet) cable from the AirSpeaker.
  Note: Your password will usually be written on your router and may be case sensitive.

  The violet ‘S’ source light will now start to flash again as the AirSpeaker searches for the wi-fi network. Once the network has been located the ‘S’ light will stop flashing and remain on – this may take 2 or 3 minutes. The AirSpeaker is now connected to your network and can be operated by AirPlay devices such as iPhones and iPads.

  • Hej Søren P
   Tak for et rigtig godt tip. Jeg tror, at mange med Loewe AirSpeaker kan få gavn af dette råd – den kan jo til tider være lidt drilsk, selvom højtaleren jo er virkelig god.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>