Libratone Zipp

Et helt år er gået, siden vi sidst for alvor hørte noget fra danske Libratone. Dengang skulle vi lære at sige Libratone Live og Lounge, og selvfølgelig gik Libratone også ind i tidsalderen for AirPlay. Endelig er Libratone tilbage, og denne gang med en mere kompakt sag, som nemt kan tages med ud på havebordet – og så er det ganske uden kabler. Lad os lyne ned for Libratone Zipp.

Før Libratone Zipp kom

Med en netop overstået præsentation puster danske Libratone liv i deres 4. produkt i rækken. Ingen kan vel have glemt Beat, Live og Lounge:

libratone-lounge-live

Beat og Live, som har et identisk ydre, skabte enorm opmærksomhed på grund af det lidt specielle ydre beklædt med uld og en håndtag bag på. Beat, som var første produkt fra Libratone, var trådløs med dongles fra iPhone, iPad, iPod Touch eller computer. Siden har Libratone lavet trådløse højtalere med Apples AirPlay teknologi, og alt tyder da også på, at de har tænkt sig at forsætte dette – logisk nok.

Libratone Zipp er landet

“Er det Rundetårn? En Køkkenrulle? Nej, det er Libratone Zipp!”

Okay, Libratone Zipp er netop blevet præsenteret fra noget så fint som Rundetårn i København, og beder selv om dumsmarte bemærkninger. Ikke desto mindre så ligner Libratone Zipp lidt en køkkenrulle – og har faktisk omtrent samme størrelse. Libratone Zipp er altså cylinderformet, og fylder langt fra så meget i hjemmet som de tidligere produkter. Libratone Zipp egner sig derfor perfekt til en plads på køkkenbordet – ved siden af køkkenrullen – og det er kærkommet.

Libratone Zipp er som noget helt nyt fra Libratone udstyret med en lynlås – Zipp Zipp. Med denne smarte anordning vil Libratone gerne i højere grad fremhæve, at du nemt kan skifte den italienske uld, som omgiver Libratone Zipp. Det er ganske godt tænkt, da mange har svært ved at beslutte sig for en farve. Det betyder også, at Libratone kommer med flere farver end tidligere. Hele 8 friske farver byder Libratone på, hvor vi dog må sige farvel til  Vanilla Beige og Lime Green fra tidligere. Ja selv Slate Grey har måtte gøre plads for en lysere udgave.

En anden grund til at Libratone Zipp nemt kan smide frakken og lyne en anden på, kunne være, at der er større chance for opsamling af snavs. Nej, Libratone Zipp kan ikke bruges som køkkenrulle eller støvsuger. Libratone Zipp har der i mod indbygget batteri, hvilket betyder, at du kan tage Libratone Zipp med dig overalt. 4-8 timer spiller Zipp på batteriet – hvilket er ok og afhænger at brugen! Og med Apples kommende PlayDirect vil du kunne bruge den trådløst med AirPlay, uanset hvor du er – og altså også uden for wifi rækkevidde – Smart! Derfor er Libratone Zipp også udstyret med et håndtag af læder i ryggen, så du nemt kan tage den med dig.

Libratone Zipp specifikationer

Libratone Zipp virker teknisk godt udrustet. En digital forstærker på 60 Watt driver enhederne. En 4″ bas og  2 x 1″ diskantenheder. Så et 2.1 Stereo system med FullRoom DSP optimering, som vi kender det fra tidligere.

Tilslutningsmulighederne er naturligvis  AirPlay, PlayDirect, USB til iPod, iPhone og iPad og 3,5 mm analog minijack. I bunden sidder indgangen til strømstikket.

Højden på Zipp er 26 cm, og den har en diameter på 12,2 cm. Vægten er kun 1,8 kilo, så den må siges at være til at flytte rundt på.

Libratone Zipp anmeldelse

Det er for tidligt at give en dom over Libratone Zipp, da jeg ikke har afprøvet højtaleren endnu. Jeg har dog prøvet alle de tidligere Libratone produkter, og jeg ser meget frem til, at Libratone sender mig en Zipp til anmeldelse. Dog er størrelsen på Zipp ramt godt, og at den kan tages med og fungere uden wifi er absolut fremragende – også set i forhold til konkurrenter som B&O Beolit 12.

Og nå ja, designet er som altid velskåret. Det var også forventet, men det kræver dog sit at levere hver gang, men Libratone ryster ikke på hånden, og byder igen på nytænkning og en lækker indpakning til deres gode lyd. Jeg ser frem til at få den mellem hænderne (Læs: Libratone, I kender adressen)… og så undskylder jeg for det med køkkenrullen og i sin tid kaffekanden : )

Hvad siger I læsere? Er Libratone Zipp jeres nye transportable AirPlay højtalere?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *