Airplay med Spotify

Spotify ramte de første lande for 3 år siden, og har i den tid serveret musik til millioner af brugere. Vi har ventet længe herhjemme, men for ganske få dage siden lancerede Spotify så omsider tjenesten i Danmark. Men hvad med Airplay med Spotify? Det er jo ikke nogen hemmelighed, at iTunes og Apple holder nøje øje med udviklingen af Spotify. Vi kigger nærmere på dine muligheder for at sende 15 millioner musiknumre til din Airplay højtaler.

Hvad er Spotify?

Nå ja, der kan være nogen som ikke ved hvad Spotify er, men lad os forklare det ganske kort. 

Spotify er et lille program i stil med iTunes, som du kan hente til din computer. Når du har installeret programmet, så kan du på helt lovlig vis lytte til over 15 millioner musiknumre fra hele verden. Du kan oprette spillelister og sortere dine favoritter, og på den måde skabe din egen lille, eller måske store, musiksamling. Så er det slut med at fylde din harddisk med dyrt købt musik, og konstant sørge for backup, så du ikke mister dine sange.

… og skulle du være på besøg hos en kammerat, og gerne vil blære dig med din seje musiksamling, så kan du blot logge på Spotify, og så er dine spillelister osv. med dig overalt.

Spotify med Airplay

Vi ved, at iTunes fungerer perfekt med Airplay, og at du uden tekniske færdigheder kan sende musikken trådløst fra din computer eller Apple enhed til dine Airplay højtalere. Men hvordan hænger det egentlig sammen, når du gerne vil bruge Airplay med Spotify? Spotify kan bruges både på computeren og på din smartphone med en app. Vi testede Spotify med en Libratone Live Airplay højtaler.

SPOTIFY PÅ COMPUTEREN

Lad det være sagt med det samme. Spotify understøtter som udgangspunkt ikke Airplay på computeren. Vi håber meget, at en opdatering vil understøtte airplay med Spotify. Men som det er nu, så kan det ikke lade sig gøre.

Løsningen kan være, at du henter Airfoil. Airfoil er et lille ekstra program, som du installerer. Med Airfoil kan du sende lyden fra din computer til dine Airplay højtalere, uanset om du ser Youtube film, spiller spil eller lytter til Spotify. Herunder kan du se et billede af, hvordan Airfoil er bygget op.

 

Airfoil er bragende smart, når nu Apple eller Spotify ikke understøtter muligheden direkte. Airfoil koster dog 25$, men det er godt givet ud, hvis du gerne vil sende Spotifys millioner af sange til dine Airplay højtalere.

OPDATERING: En flink og kvik læser, Martin Schmidt, har gjort os opmærksom på, at du ikke behøver Airfoil for at sende AirPlay fra computeren. Dog skal du være sikker på, at du har Mac computer med styresystemet Mountain Lion eller et nyere. Her kan du gennem Instillinger -> Lyd vælge en AirPlay højtaler i output fanen. Fantastisk! Og et godt skridt for Apple.

 

SPOTIFY PÅ SMARTPHONE

Anderledes smart er det at bruge Spotify som app på din smartphone. Her understøttes Airplay nemlig, og det gør det uhyggeligt nemt at bruge Airplay med Spotify.

Så forestil dig at du holder en mindre fest hjemme, og som altid deler du og dine venner ikke musiksmag. Så for at lukke munden på dine venner, som højlydt brokker sig over din dårlige musiksmag, så ligger du din iPad frem med Spotify kørende. Nu kan vennerne efter behag gå til din iPad og sætte et par af deres favoritnumre i kø på playlisten. Det sygeligt fedt og du bliver dybt afhængig af Spotify.

 

Hvad koster Spotify?

Spotify er gratis på computeren – hvis du kan leve med et par reklamer fra tid til anden. Men Spotify har 3 forskellige pakker, som du kan købe dig til. Her giver vi dig overblikket:

SPOTIFY – GRATIS

Denne pakke er gratis. Til gengæld må du lytte til reklamer mellem sangene. Denne udgave fungerer kun på computeren, og du kan derfor ikke bruge en app på dine smartphone.

UMLIMITED – 49 DKK PR. MÅNED

For 49 DKK forsvinder reklamerne på Spotify. Du kan nu lytte til millioner af numre uden afbrydelser. Men stadig kun fra din computer.

PREMIUM – 99 DKK PR.MÅNED

For 99 DKK er du toptunet når det gælder spotify. Du kan lytte til musik både fra computer og smartphone, og reklamerne er for længst væk. En anden genial ting er Offline mode. Det betyder, at du kan vælge spillelister, som skal være tilgængelige hvis du ikke er i nærheden af Wifi eller 3G nettet – F.eks. i flyet på vej til charterferien.

Skal du til at bruge Spotify med Airplay

Selvfølgelig skal du det! Som vi ser det, så er betaling pr. musiknummer på kanten af at uddø. Der bliver selvfølgelig solgt millioner af numre hver dag, men med tjenester som Spotify, Yousee Play og Wimp, så har betal-download-fyld-din-harddisk-og-husk-at-lave-backup ikke en chance. Nu er spørgsmålet bare, hvor længe iTunes kan holde sig tilbage for en lignende tjeneste. Fortæl os om dine oplevelser med Spotify og Airplay.

Her tænker du på “Airplay med Spotify”

  1. Ja, behovet for at spille spotify på en airplay enhed fra min computer opstod også ret hurtigt. Jeg har i flere år brugt et lille værktøj, der hedder Airfoil. Man starter programmet og vælger derefter, hvilket program, man vil streame lyden fra. Og så kan man få lyden fra eksempelvis Spotify, Internet Explorer, Firefox eller en hvislken som helst anden Windows applikation over på sin Airplay enhed.
    Jeg bruger det til at streame Spotify til en Airport Express, jeg har sat i ryggen af mit stereoanlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *