Opsætning af Airport Express

Da der endnu ikke er mange Airplay højttalere på markedet, så påtænker du nok at bruge Airport Express. På denne måde kan du gøre enhver forstærker eller aktiv højttaler kompatibel med Airplay.

Vi har lavet en meget simpel guide til opsætning af Airport Express med en Mac.

For at gå i gang skal du bruge en computer og en Airport Express fra apple. Nu kan en opsætning af Airport Express begynde.

Tilslutning af Airport Express

Tilslut kort og godt Airport Express til en stikkontakt. Denne del kan ikke gå galt : )

Opsætning af Airport Express på mac

Gå til programmer -> Hjælpeprogrammer -> AirPort-værktøj.

Nu får du vinduet op for din Airport Express. I nedenstående eksempel er der foretaget en opsætning af Airport Express, så en grøn lampe vises ud for Airport ikonet. Men ses denne ikke på din skærm, så er Airport Express ikke tilsluttet korrekt. For at lave en opsætning af Airport Express på mac, skal du klikke på Manuel indstilling.

Dette er nu vinduet, som du får frem. Klik på Trådløs fanen.

Når du har klikket på Trådløs kommer nedenstående billede frem. Du vil sansynligvis oprette forbindelse til et trådløst netværk. Dette vælger du i Trådløs funktion.

Herefter vælger du et Navn på trådløst netværk. Dette er navnet på dit trådløse netværk.

I Trådløs sikkerhed anbefaler vi, at du vælger WPA / WPA2 Personal. Indtast også et valgfrit kodeord til netværket.

Tadaaa, opsætning af Airport Express skulle være fuldført. Nu kan nu enten gennem iTunes på mac eller iTunes på iPhone sende trådløs lyd til din højttaler eller forstærker.

Herunder ser du ikonet for Airplay på iPhone. Tryk på det nye ikon nederst til højre.

Nu kan du vælge hvilket netværk du vil afspille musikken til. Vi vælger Airplay og musikken er nu trådløs. Vi elsker Airplay.

Har du problemer med opsætningen, så er du meget velkommen til at stille spørgsmål til vores indlæg. Vi håber, at denne miniguide til opsætning af Airport Express har været behjælpelig.

Leder du efter højttalere til Airplay brug, så anbefaler vi, at du kigger lidt på højttalere fra cableman.dk. De har mange gode højttalere og særligt aktive højttalere… så slipper du for en stor forstærker.

117 tanker om "Opsætning af Airport Express"

 1. Hej
  Du skriver du i guide “Opsætning af Airport Express”:

  “Når du har klikket på Trådløs kommer nedenstående billede frem. Du vil sansynligvis oprette forbindelse til et trådløst netværk. Dette vælger du i Trådløs funktion.”
  “Herefter vælger du et Navn på trådløst netværk. Dette er ikke navnet på dit øvrige trådløse netværk, men derimod navnet på dit Airport Express netværk.”
  ……men det en skrivefejl.

  Hvis du vælger at oprette forbindelse til et trådløst netværk er det jo netop navnet på dette eksisterende trådløse netværk der skal findes i denne dropdown box.
  kun hvis du opretter et trådløst netværk skal du oprette et navn.
  Men det er jo mest smart at koble til en eksisterende, hvis altså den eksisterende router tillader det – men det er jo en anden snak :)

  og alt dette viste du jo godt i forvejen – grin

  Kai

  • Hej ved du om man kan bruge en trådlås forbindelse som ligger på en usb stik sammen med Airport Expres?

 2. Hej Kai

  Mange tak for din henvendelse.

  Du har helt ret. Der er blevet skrevet en lidt kludret sætning, men jeg har nu rettet teksten til i artiklen, så tingene bør stemme.

  Bruger du selv Airplay til lyd?

 3. Hej. Tak for en god guide. Jeg oplever desværre fejlen -15006 hver gang jeg prøver at koble lyden på mine airplay højtalere. Der er grønt lys i expressen, osv og jeg kan finde højtaleren under itunes. Men jeg kan ikke få dem til at snakke sammen? Er det noget du har erfaringer med? Har prøvet at søge apple communities igennem, men kan ikke finde en løsning der virker for mig! Har du et godt tip?

  • Hej Frederik.
   Tak for din kommentar. Det lader til, at du bruger bruger airport Express til at modtage AirPlay signalet. Så du trækker lyden fra minijack porten fra airport Express til et sæt aktive højtalere. Har jeg ret i det?

   I så fald vil jeg gerne høre om dine indstillinger på airport Express. Kan du sende mig det?

   Et godt råd herfra ud af det blå. Prøv at slå IPv6 fra i dine tcp/ip indstillinger. Er du på PC?

   • Jeg har samme problem. Jeg har grønt lys i airplay express, og jeg kan se og vælge at afspille musik fra iphono/ipad, men der kommer ingen lyd ud af mine aktive højtalere.

 4. Hej
  Jeg har en Airport Express med tilhørende aktive højtalere i stuen. Jeg ønsker nu, at købe en højtalerenhed med indbygget AirPlay til køkkenet.
  Mit spørgsmål er, om det er muligt at høre musik i stuen og køkkenet på samme tid?
  Mvh. Lars

 5. Jeg har lidt problemer med at komme videre efter første skridt. Har sat express’en i stikkontakten, og mit airport-værktøj finder den også, men når jeg forsøger at fortsætte til opsætningen får jeg en “fejlkode -4″ – “Der opstod en fejl under forsøg på at få adgang til den trådløse apple-enhed. Sørg for at netværksforbindelsen er gyldig, og prøv igen.” ? Den blinker desuden orange.

  Jeg ønsker blot at bruge express’en til at få lyd trådløst til min forstærker, men det er svært at få til at lykkes pt.

  Nogle forslag?

 6. Jeg kan ikke afspille musik fra en PC med iTunes. Jeg få følgende fejlmeldning:
  “Der opstod en fejl under oprettelse af forbindelse til AirPlay-enheden “Busser AirPort Express”. Der opstod en ukendt fejl (-15000)” Jeg har sat AirPort enheden op via den software der følgte med og den er sat op til et ekssiterende trådløs net.
  Jeg har ingen problemer med at afspille fra iPhone4. Det virker rigtigt godt!
  Håber i har forslag ;0)

 7. Hej Henrik
  Tak for din kommentar!
  Jeg kender godt problemet, og det er meget sansynligt, at det er software der driller. Men du har jo en iPhone4, og har sikkert helt styr på opdateringer osv. Prøv dog at hente det nyeste iTunes.
  Herefter bør du tjekke firmware på Airport enheden. Her finder du Apples officielle – mulige – løsning: Løsning på Ukendt fejl –15000

  Løser det udfordringen?

 8. Hej,
  Har en problemstilling jeg håber du kan hjælpe mig med.
  Jeg har tdc Home trio hvilket betyder at min airport er koblet op til tdc’s router.
  Dette diktere at mit anlæg skal stå lige ved siden af min router så jacksticket kan nåh op i højtaleren.

  Mit spørgsmål er nu om det er muligt at koble en airport på det eksisterende trådløse netværk uden at koble den fysisk til således at jeg kan rykke min højtaler hvorhen jeg vil uden at skulle vælge mellem muligheden for at være på internettet eller streame musik.

  Pft.

 9. Hej Markus
  Jeg har på et tidspunkt selv lavet en opsætning af TDC Home Trio. Her husker jeg, at routeren er kombineret modem og trådløs router. Det betyder derfor, at du ikke nødvendigvis skal kable din Airport, men at det sagtens kan fungere trådløst. Tilslut blot din Airport til en stikkontakt på den placering i huset du ønsker.

  Har du PC?
  Så har du sansynligvis fået en CD med, som du skal installere. Herefter vil du kunne finde Airport i Start menuen. Side 26 i manualen viser det.

  Har du Mac?
  Så skal du naturligvis følge appleairplay guiden, som er vist herover.

  Det er måske lidt tynd hjælp, men skriv gerne hvor problemet måske mere præcist ligger. Så skal jeg gerne guide dig, hvis jeg kan : )

  • Hej

   Jeg har samme problem. Har anskaffet AirPort Express for at ‘forlænge mit signal’ fra Home Trio. Jeg har installeret den medfølgende software på min mac – og har også harft succes med at oprette AirPort Express. Men………status-lyser er kun grønt, når Air Port Express samtidig er forbundet til min router med Ethernet. Så nu står de ved siden af hindenden og jeg har stadig ikke signal i den anden ende af huset. Nu er jeg gået i stå, for hele pointen var jo at få ‘forlænget’ signalet. Gad vide om der er hjælp at få derude :-)

 10. Efter at have frakoblet min airport fra tdc routeren og sat den i en anden stikkontakt for sig selv står den bare og blinker gult og kan ikke finde af airportværktøjet, jeg har prøvet at resette den ved at holde den lille knap i bunden inden men selvom den tilsyneladende starter forfra er resultatet det samme. en evigt blinkende gul lampe :(

 11. Nåh nu fik jeg gang i min router, men synes ikke ovenstående guide fortæller mig hvordan jeg “parrer” min airport med min router trådløst :(?

 12. Hej Markus
  Det lyder ikke helt godt. Kan du slet ikke se den på computeren, eller er den helt usynelig? Og kan du få adgang til dit trådløse netværk med mobil og computer? Jeg kan frygte en form for firewall på TDC Home Trio…

 13. Hej Markus
  Så lige din forrige besked nu : ) Nu har du trådløst netværk (test ved at bruge din mobil eller computer og se om du kan gå på nettet trådløst)
  Herefter skal du installere softwaren, hvis du er på PC, til din Airport Express.

 14. Jeg er på Mac ?
  Jeg har jo hele tiden haft et trådløst netværk (via tdc home trio)
  Er ved at give fuldstændig op og acceptere at mit anlæg skal stå ved siden af min tdc router. satans :)

 15. Nej nej, det må du aldrig acceptere : )

  Har du været inde i dit Airport værktøj i hjælpeprogrammer? Kan du se den der?

 16. Status er følgende :)
  Jeg kan se min airport i hjælpeværktøjer og den er gul.
  Når jeg kigger under mine trådløse netværk kan jeg vælge den, dog er der ikke kontakt til internettet.

 17. Kan du komme i kontakt med den gennem hjælpeværktøjer? F.eks. ændre indstillinger eller opdatere softwaren på den? Jeg mærker små fremskridt… små… : )

 18. Hej Markus
  1: Prøv at vinge ‘Tillad indstilling via WAN’ til / fra alt efter hvad den står på
  2: Nu ved jeg ikke hvor meget du har prøvet, men du har tastet dit nuværende netværk ind på Airport Express. Det er beskrevet øverst i dette indlæg også.

 19. Nu har jeg nulstillet den.
  når jeg trykker manuel indstilling skal jeg så gendanne, erstatte eller tilføje en beskrivelse?

 20. Nu har jeg fulgt manualen, men ik noget Tadaaa, den siger at “denne enhed og dens netværkstjeneste er midlertidigt utilgængelig. Vil du fortsætte?”

 21. Hej Markus
  Det lader til, at der er nogen indstillinger som ikke helt er på plads. Har du mulighed for, at ligge en skærmprint af dine indstillinger op et sted?

 22. Hvis du har en mail jeg kan sende til smider jeg lige nogle prints afsted når jeg kommer hjem.
  Tror altså os en del af problemet er at min airport “starter” med at have 3-4 problemer hvorimod din guide starter med et grønt lys?

 23. ja jeg får også fejl 15000, og jeg har prøvet alt,også opdateret firmware 7.6 og vinke iv6 af..men har hørt at det er noget med krypteringen fra routeren,kan du bekræfte det.i givet fald hvad skal jeg så gøre,har prøvet at bruge wep kryptering uden held..
  vil sige at det har kørt uden problemer i 1mdr….lige pludselig driller skidet

 24. Hej.
  Er det rigtigt forstået at Airport Express skal kunne arbejde trådløst med en allerede eksisterende trådløs router?
  Under opsætningen har jeg koblet Expressen på routeren via et netkabel men når jeg under opsætningen forsøger at få expressen til at gå trådløst på et eksisterende netværk og finder navnet på netværket i dropdown boxen og herefter taster netværksnøglen ind sker der intet når jeg trykker på “Continue” i Airport værktøjet!!!!!??????!!!!!!????? Herefter kommer jeg ikke videre. Hele ideen med at anskaffe Airport Express var at få adgang til mine højtalere uden at have et langt -net kabel som løber gennem hele hytten.
  Til info har jeg en Dell bærbar og trådløs router fra TDC.
  Håber der er nogen som kan hjælpe mig.-…..

 25. Står lidt i samme situation som Markus. Jeg starter ud med gult lys både på PC (Airport værktøj) som på AP´en selv. Jeg arbejder ud fra PC / Windows. Har både mulighed for at tilslutte AP til mit LAN system (Ethernet), der er installeret rundt i huset såvel som trådløst. Jeg har prøvet alle afstande ifm. hoved PC og router. Jeg kan opleve blinkende gul (større afstand) og fast gult (længst væk og helt tæt på). Ifm manuel indstilling kan jeg nå til fejl -6722, under “læser fra den trådløse enhed” eller “fortsæt”, hvis den er koblet via Ethernet, hhv. -6753 om den er trådlød. Tidligere prøvede jeg den længere væk i huset (måske inden for kritisk afstand af mikrobølgovn) og her kom jeg videre end nu, men endte til sidst med error 10053. Mit håb er at nå frem til at kunne koble AP på via Ethernet i den modsatte ende af huset, hvor det trådløse signal, alt andet lige er svagest pga diverse mure; bl.a. kan jeg dårligt få min nye Ipad (modsat min bærbare, der har kraftigere antenne) til at hooke på nettet i køkken. Når og hvis jeg får AP´en til at fungere, vil jeg forsøge at “nå, kommunikere med og streame til” mit B&O anlæg via AppleTV.

  • Hej Jens
   Jeg er meget i tvivl om problemet i dette. Det kunne tyde på, at noget generer dit signal. Har du prøvet at skifte kanal / channel på din trådløse router? Skift den f.eks. til 10. Giver det nogen effekt?

 26. Jeg kan ikke få AirPlay ikonet frem i min iTunes. Bruger pc og har prøvet at opdatere til den nyeste iTunes version. Airport danner det trådløse net, så pc og AP er på det samme net. Håber at i kan hjælpe…

 27. Hej,

  tak for et godt forum. Jeg har netop købet et Denon Ceol anlæg koblet på airplay med Airport Express. På anlægget kan jeg se at jeg kan afspille sange både via ipad, mac og iphone – men der kommer ingen lyd? Der er heller ikke lyd når jeg afspiller Internet radio har tjekket alle volume knapper :-) og anlægget virker fint med FM og når jeg plugger ipod i docken. Kan du hjælpe?

 28. Hej Thomas
  Tak for de pæne ord. Kunne jeg så hjælpe dig, så ville det være helt perfekt. Men ellers er der måske en anden som kan?
  Jeg ved ikke meget om Denon Ceol, men jeg ved, at den har Airplay og er en ret fix lille sag. Jeg ved også, at der har været noget med en upgrade af deres Airplay. Det ville jeg nok i første omgang prøve. Dette finder du her: http://www.denon.eu/airplay/
  Dit trådløse hjemmenetværk, det bruger ikke specialtegn? (Som æøå/&%€)
  Er der andre som har nogen bud?
  Jeg håber, at noget af dette kan virke : )

  • Jeg prøver ihærdigt at få Airport Express til at koble på mit eksisterende netværk, men når jeg når til knappen “opdater” siger den “denne enhed og dens netværkstjenester er midlertidige utilgængelige”.

   Jeg bruger Windows 7 og vil gerne have den til at oprette forbindelse til mit eksisterende trådløse netværk, men inden jeg når at afslutte kan jeg se den frakobler mit trådløse netværk og derfor ikke kan gennemføre processen.

 29. Hej igen, Denon Ceol har forbindelse til min airport express, og den er opgraderet til airplay uden problemer. Udfordringen ligger i at jeg kan se på displayet at den afspiller via airplay men der er ingen lyd….det samme er gældende for internet express. Jeg er ikke bekendt med om der er en setting i airporten vedr lyd, men jeg har ingen udfordringer ved at afspille video via airplay til apple TV2 med lyd og billede…..Nogen bud?

 30. Hej

  Jeg har købt en pioneer vsx-921 …

  Jeg har endnu ikke en mac eller iphone (er bestilt) … men når jeg sidder med min pc vil jeg gerne kunne afspille hvad jeg har i itunes via airplay

  jeg kan i stifinder højreklikke på en sang og vælge “Afspil til – vsx-921″ … og det virker
  så der er netværksforbindelse som der skal være … men i iTunes får jeg ikke airplay ikonet frem – why … jeg har itunes 10.5.2.11 … har været i indstillinger – men der står ingen steder noget om airplay … hjææælp :-)

 31. Hej Martin
  Jeg sidder ikke ved en computer nu, men jeg mener at der i itunes under instillinger, enheder, er noget der hedder søg efter remote enheder automatisk. Jeg tjekker det lige i morgen : )

  UPDATE: Jeg fandt et link, hvor det lader til, at Airplay kan drille lidt på forstærkeren. I denne forum taler de stadig om det, og her kunne komme en løsning. Se det her.

 32. Hej.
  Jeg har netop installeret min AirPort Express – omdøbt den osv. Men jeg kan ikke koble den på mit trådløse internet. Kan du guide? Jeg har grønt lys i AE :-)

 33. Jeg oplever lidt det samme som Frederik tidligere har stillet spørgsmål til. Jeg har connected min AE til mine aktive højtalere, samt mit eksisterende trådløse netværk. Jeg har mulighed for at vælge airporten i iTunes på min iMac, men får blot meddelelsen “connecting to airport”, hvilket ikke lykkes.
  Jeg abonnerer også på Wimp, som også supporterer airplay via mobilen. Wimp fungerer fint med airporten på samme trådløse netværk som iMac’en benytter
  Any ideas??
  Lars

 34. Lis: Hvor opstår problemet med at koble den på?

  Lars: Jeg er helt klar over, hvordan dette løses. Kan andre evt. hjælpe?

 35. Hej BBK,

  Håber virkelig du kan hjælpe med dette problem, da jeg virkelig har prøvet alt for at få det løst!
  Mit problem er at jeg bruger min Airport Express som trådløs router, dvs. dens trådløse funktion er at oprette et trådløst netværk, med WPA2 Personal sikkerhed…

  Airplay virker fint i iTunes på min macbook, men jeg kan ikke få det til at virke på min ipad og min iphone, jeg kan godt finde højtaleren men der kommer ingen lyd ud… Jeg mistænker lidt at det er delingen af min forbindelse som er årsagen, her er den nemlig slået fra (brofunktion). Men jeg har ikke kunne lykkedes i at dele forbindelse via et udsnit af IP adresser, eller offentlig IP adresse fordi den er kommet med fejl om at DHCP adresser starter/slutter med…

  Håber du kender eller har en idé om en løsning…

  Mvh. Anders

 36. Hej Anders
  Jeg har 2 ting, som du meget gerne må prøve.
  1: Dobbelttab på knappen på din iPhone eller iPad. Luk alle kørende programmer. Sluk nu din iPhone og start op igen. Prøv iTunes om det virker.
  2: Undersøg om din Airport Express har en anden IP subnet end din iPhone og iPad.
  Virker det nu : )

 37. Hej BBK,

  det første punkt virkede ikke, går ud fra du mener afspil fra “Musik” og ikke “iTunes” :)

  Punkt 2 virkede!! Tusind tak for hjælpen!!

 38. Nu er der så opstået et nyt problem… Dette er mine airport IP’er (fra airport værktøj):
  Konfigurer IPv4: Manuelt
  IP-adresse: 10.0.0.4
  Subnetmaske: 255.255.0.0
  Routeradresse: 10.0.0.1

  Min iPad giver følgende IP’er:
  IP-adresse: 10.10.0.166
  Subnetmaske: 255.255.0.0
  Router: 10.10.0.1

  Hvis jeg gør disse IP’er faste til dem som der står i Airport værktøjet, så virker AirPlay, men så virker internettet ikke…

 39. Hej Anders
  Okay, Internettet skal selvfølgelig også virke:
  Prøv at indstille din Airport Express til DHCP i stedet for Manuelt, genstart den og se om den ikke får de samme typer IP’er som iPad osv.
  Det bør løse det. Giv endelig besked : )

 40. Desværre :/
  Ip adresser på værktøj er nu:
  IP: 10.0.0.130
  Subnet: 255.255.255.0
  Router 10.0.0.1
  DNS 10.0.0.1, 10.0.0.1

  og IP på iPad under fanen DHCP:
  Ip: 10.10.0.166
  subnet: 255.255.0.0
  Router: 10.10.0.1
  DNS: 10.10.0.1, 10.10.0.1

  internettet virker, men airplay gør ikke…

 41. Nu prøvede jeg hvor jeg slukkede min ipad og iphone, genstartede airporten, genstartede computeren og tændt ipaden igen… Den giver akkurat de samme IP’er igen…

 42. Problemet er at min airport er min trådløse router, jeg bor på kollegie og får internettet via et stik i væggen, og fordeler det derfor via min AE…. Og mht. til sprog fixen så kan jeg godt se airplay ikonet, jeg kan bare ikke få det til at virke :)

  Men det er mærkeligt at jeg godt kan få airplay til at virke hvis jeg gør IP’en på min ipad fast til det som bliver vist i airport værktøj…. Det er en træls enten eller situation jeg står i :P

 43. Hej BBK (tak for god hjemmeside)
  Kan du hjælpe mig?
  Deler netværk med min nabo, som har opsat en D-Link-router til internet-deling.
  Jeg har iPhone, iPad og MacBook Pro og Airport Express.
  Ønsket er at benytte Airplay og være på nettet med mine enheder.
  Derfor har jeg “joinet” D-Link-netværket med Airport Expres (Får ikke tilladelse til at “Extende”).
  Problemet er, at jeg ikke kan “Airplay’e” via Airport Express – i bedste fald kører det meget ustabilt. Uden at pille ved nogen opsætning får jeg måske lejlighed til at afspille et par sange, for derefter ikke at kunne “Airplay’e” igen. Når det lejlighedsvist virker, virker både iPhone, iPad og MacBook. Når det ikke virker, virker ingen af enhederne (får ikke Airplay-ikonet frem ved afspilling på iPhone og iPad, på MacBook/iTunes er Airplay-ikonet nederst i højre hjørne “grået ud”.
  Bonusinfo: Internettet virker ok, idet jeg er online med iPhone, iPad og MacBook – dog falder jeg af med MacBook engang i mellem (ca. én gang i timen). Løses med at slå Airport fra/til på MacBook.
  Med mit Airport-værktøj på MacBook kan jeg ikke finde Airport Express, når den endeligt er sat op. Først når Airport Express er kablet med MacBook eller er nulstillet kan jeg finde Airport Express med Airport-værktøj og ændre i opsætningen.
  Håber meget på svar som kan hjælpe.
  Mange hilsner fra Morten

 44. Hej

  Jeg har tænkt mig at købe en airport express til stream af lyd i hjemmet. Jeg vil holde det meget simpelt med kun at købe airport express + højtalere, og ingen forstærker! Men lad os sige at jeg vil ha’ lyd i stue og soveværelse (et sæt høtalere i hver rum). Hvordan administrere jeg hvilket rum der kommer lyd ud i – ét rum ad gangen? Skal man have en airport express i begge rum for dette?

  Mh /Anders

 45. Hej Anders
  Ja, du skal have en Airport Express i hvert rum for at styre lyden. Det skyldes, at der kun er én modtager i hver Airport Express. Til gengæld, hvis du har en Airport Express i hvert rum, så kan du fra iTunes vælge (i Airplay ikonet), om lyden skal sendes til alle Airplay (Airport Express) enheder. Du kan også vælge blot nogen få, og tilmed styre volumen på hver enkelt højtaler.
  På din iPhone eller iPad kan du hente Apple Remote App’en. Denne kan varetage de samme funktioner som iTunes på computeren. Det er temmelig smart.
  Men altså; én Airport Express til hver aktiv højtaler. Med mindre du selvfølgelig køber en Airplay højtaler.

 46. hej, jeg har problemer med at koble vores Sony Vaio til airport express. Sony kan godt finde netværket og viser top forbindelse men vil ikke gå på, og fejlfindingsproceduren er ingen hjælp

 47. Hejsa…

  Jeg faldte lige over denne tråd, hvor der er flere der nævner problemet med fejl -15006.
  Jeg har samme problem med min Airport Express, og ringede derfor til Applecare i fredags for at få noget endeligt svar på det. Talte med dem i 40 min. og ingen derinde havde hørt om denne fejl før. De mente at jeg burde ringe til TDC (da de er min bredbåndsudbyder) og høre om de kunne hjælpe.

  Det gjorde jeg så, og fejlen med at Airport Express ikke vil koble sig på det nuværende netværk, er (for mit vedkkommende ihvertfald) noget at gøre med at TDC’s router ikke kan dele flere IP adresser – da routeren selv udgør det antal IP adresser man som kun må have. Sådan forstod jeg det ihvertfald…

 48. Hej Airplay
  For en gang skyld må jeg sige, at det ikke var så nemt at sætte en apple-enhed op, nemlig Airplay Express. Men jeres side gjorde at det alligevel lykkedes, så nu har jeg to enheder kørende i hvert sit rum (kører synkront! Lykkedes aldrig med Logitech). Og det styres fra iBook’en eller med Remote fra iPhone!
  Tak!
  Mh, Ib

 49. Hej. Jeg har netop anskaffet mig en Airport Express. Det eneste jeg skal bruge den til er at få trådløst musik fra WIMP på min ipad over til mit anlæg. Det er gået smertefrit med at få oprettet forbindelse til eksisterende netværk og det fungere i øvrigt som det skal. Bortset fra at der er mange udfald. Altså huller i musikken. Hvad skyldes det?

  • Hej Henrik
   Det lyder lidt som om, at der kan være netværksproblemer. Hvilken internetudbyder og hvilken trådløst router / evt. modem har du?

   • Hej
    Internet udbyder er Stofa. Jeg ved ikke rigtig hvad det er for et modem. Der står Scientific Atlanta 2320 på.

 50. Nå, var nok for optimistisk i min forrige kommentar. AE virker fint med iTunes, når der kun er én på den. Når begge skal køre i to rum, så går iTunes ned efter et par sange. Og virkelig ned med alenlange beskeder til Apple… Er der en løsning?

  Stadig tak for de hjælpsomme sider!
  Ib

  • Hej igen,
   Jeg kan give yderligere information til en diagnose. Spotify på iPhone virker, men den kan kun adressere en AE ad gangen, hvilket også gælder for musikafspilleren på iPhone. Til gengæld oplever jeg, at hvis jeg kører radio over iTunes, så holdes forbindelsen længere end hvis jeg spiller musikfiler. Noget tyder altså på, at iTunes er synderen. Men er der indstillinger, som kan ændres?

 51. Hej

  Jeg har i dag anskaffet mig en airport Express og har installeret programmet og sat Expressen i stikkontakten, men programmet kan ikke finde Expressen ? Der er jo ikke så meget der burde kunnet gå galt men den vises ikke nogen steder?

  Mvh
  Martin Brøgger

   • Det er en PC.
    Lige når jeg har installeret programmet kommer den frem med fin forbindelse.. Men så beder den om en opdatering, og efter denne opdatering forsvinder den så.

    På min iPhone og iPad kan jeg godt finde den men dog kun hvis den sidder koblet op med netværkskabel, hvilket jeg helst ville undgå :)

    Det jeg gerne ville opnå med AE er at streame musik fra iTunes på pc’en. Alle andre funktioner er mig ligegyldige :)

    Tak.
    Martin Brøgger

 52. Hej

  Min Airport Express er tilkoblet mit Sony anlæg. Fra min computer (hp) har jeg ingen problemer med at afspille musik. Men hvis jeg prøver fra min iPhone 4s, bliver det trådløse nætværk sat ud af funktion efter 4 – 5 sekunders musik. Har haft en IT og en radio/tv montør til at hjælpe, men uden resultat. Hvad sker der? Christian

  • Hej Christian
   Tak for din kommentar.
   Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål, som jeg har fået del gange. Ofte tror de folk, som har problemet, at det skyldes deres Airplay højtaler, men sådan er det ikke. Dit setup er sansynligvis helt i orden. Til gengæld er det din iPhone 4s og softwaren i denne. Mange oplever, at iOS i iPhone 4s ligger hele netværket ned, når der forsøges at afspille Airplay.
   - Du kan derfor ikke rigtig stille noget op, udover at vente på opdateringen til iOS, som helt sikkert vil løse problemet. Den forventes klar meget meget snart, men nogen dato har jeg ikke.

 53. Hej
  Jeg har lige fået en Ipad 2 i fødselsdagsgave af fruen! Tadaa!:-)

  Nu vil jeg jo gerne spile musik over mit anlæg, men jeg kan se at der er mange problemer med at koble op.

  min opsætning er følgende:
  Sony receiver med lyd indgang -
  TDC Home Dou med trådløs router – altså eksiterende trådløst net i huset
  Windows pc – ingen Mac
  Jeg påtænker at købe airport extreme og opsætte ved siden af mit lydanlæg og koble trådløst på det eksistrende net.
  Kan det lade sig gøre?
  Skal der køre noget på min pc for at Ipaden kan streame lyd til forstærkeren?

  på forhånd tak

  • Hej Finn
   Det lyder som en rigtig god løsning, som du har i tankerne. Og tillykke med din iPad og fødselsdagen : )
   Ud fra det du skriver her, så kan du sagtens benytte AirPlay med dit setup hjemme, men du skal lige være opmærksom på, at AirPort Extreme IKKE kan køre AirPlay med musik. Du kan printe med USB, men ikke lytte til musik. Du skal bruge en AirPort Express i stedet.
   Så svaret på dit spørgsmål: Det kan sagtens lade sig gøre med AirPort Express.

   Du skal ikke køre noget på din PC for at streame til AirPlay gennem AirPort Express. Din PC skal slet ikke være tændt. Så kan du streame lyd fra youtube, iTunes, Spotify osv. fra din iPad.

   Jeg håber, at det var svar på din spørgsmål – Og du skal forresten ikke tænke så meget over problemer med tilslutning osv. Her på sitet samles mange med deres problemer, og det kan derfor virke lidt overvældende. For langt de fleste kører det upåklageligt.

   • Tak for det hurtige svar.
    Jeg skrev forkert, mente en expresss.

    Så sådan en vil jeg få fat på.

    • Kom til at tænke på om Apple TV ikke var bedre, når det kommer til stykket.
     Der er jo også en udgang som kan tilsluttes stereoanlægget. så jeg kan vel også bruge A TV til at streame musik uden at tænde for fjensynet?

     • Apple TV kan også bruges. Her skal du i dette tilfælde sikrer dig, at dit anlæg har optisk lydindgang, da dette er hvad Apple TV har som lydudgang – Udover HDMI, som kører i dit TV.

 54. Det var dælme et hurtigt svar:-) Respekt!

  Mht. Apple Tv giver det jo også andre muligheder, men hvis bare jeg kan høre musik uden at tænde Tv’et er det perfekt! og jeg har optisk (Spdif – Det er jo et Sony :-))

  Tak for svar:

 55. Hej.
  Jeg har et lille problem. Jeg har lige købt en AE, og jeg kan via iTunes på min pc godt sende musikken over til mit anlæg. Men lige så snart jeg gerne vil bruge min iPhone som afspiller istedet, så kan det ikke lade sig gøre. Ikonet kommer frem på min iPhone.

  Håber der er nogle der kan hjælpe:D

 56. Jeg har samme problem som Lis.. Jeg bruger min AE som trådløs router. Der er fint forbindelse til den, men jeg kan ikke komme på internette med min MacBook. Tilgengæld har husets PC ikke noget problem med at komme på internettet. Er det noget du kender til?

  Mvh
  Malene

  • Hej Malene
   Tak for din besked. Får du nogen fejl på din Macbook, når du prøver at forbinde med AE? Kan du se netværket osv?
   - Det kan måske give et hint om, hvad der er galt.

 57. Hej BBK

  Hvis dette forum stadig er aktivt har jeg brug for hjælp!

  Jeg forsøger at sætte min printer op til airport express. Jeg åbner airport utilities og her inde vælger jeg så printeren i menuen. Nu skal der sættes hak i “del printere via. internettet vha. bonjour”. Når jeg her efter klikker opdater får jeg følgende meddelelse:
  “Det kræver et WAN-værtsnavn at vise en tjeneste globalt vha. bonjour. Du kan konfigurere bonjour-instillingerne ved, at klikke på knappen “Rediger…” i Airport-base vinduet i Airport-instillinger.”

  Dette siger mig ikke noget overhoved. Jeg kan ikke ikke se, hvor det er jeg skal gå ind og ændre på dette? Jeg håber du kan hjælpe!

  Mvh Katrine

  • Hej Katrine
   Du skal sandsynligvis ikke dele med Bonjour, da du sikkert blot ønsker printeren på dit hjemmenetværk – og dermed ikke på internettet. Så væk med hakket igen. Sæt din printer til med USB i Airport Express. Den skal nu viser sig i Airport Utilities. Vælg print på det dokument du vil printe, og se om printeren ikke dukker op. Det bør den gøre : )

   Lad mig høre…

   • Det har jeg selvfølgelig forsøgt. Den skriver blot, at printeren er passiv…
    Printeren er tændt og sat i stikkontakt og USB i airport express.. Nettet virker også som det skal, og AE lyser grønt. Hvis jeg sætter printeren direkte i computeren virker det upåklageligt, som det plejer. Har du nogen ide om, hvad der er galt?

    • Ahh, okay. Så er det nok blot at åbne ‘Indstillinger’ -> ‘Print og Fax’. Her skal du finde din printer, og sikre dig at den er aktiv og ‘del denne printer på netværket’… Tadaaaaa : )

     Virker det?

 58. Nej det gør det ikke. Jeg har hele tiden haft denne indstilling.. Altså “del printer på netværket”. Dog står printeren også som passiv i systemindstillinger, men jeg kan ikke få den til at blive aktiv….

 59. Har jeg misforstået noget ? kan man ikke streame musik direkte fra en ipad ?
  jeg har fået sat airport express op til trådløst internet samt musik, og begge lamper lyser grønt på min ipad. min airport express er connected til mit anlæg via et optisk kabel.
  vh. Tom
  ps. har installeret airport værktøj på min ipad og ikke andet. mgl. der noget ?

 60. Hej
  Tak for et godt site.
  Har Airport tilsluttet mit B&O, men oplever desværre jævnligt udfald med gul blink til følge. Apps med radioprogrammer på iPhone/iPad falder ud konstant, det går bedre når det er direkte downloaded musik fra PC/iPad, men dog ikke helt godt. Nogen har fortalt mig at det måske er fordi min upload hastighed er for lille?
  Forsøgt reset mange gange uden held. Er der nogen som har en ide til løsning af problemet?

 61. Jeg har en airport Express som kører rigtigt fint med printere og musik anlæg. Har nu købt B&O’s AirPlay A8 højtalere og har store problemer med at få dem koblet på Expressen. Højtalerne kan ikke finde wi-fi netværket. Hvad gør jeg forkert?
  Mh. Heidi

 62. Hej
  Jeg har i ca et år haft en airport koblet til mine b og o højttaler i køkkenet det virker super når jeg vil høre musik fra mit iTunes bibliotek. Nu har jeg købt en air port ekspres’s mere som skal bruges i stuen. Men jeg kan ikke installerer den på min Mac den kan slet ikke finde den. Den jeg har i køkkenet virker stadig. Den nye blinker gul og er ikke at finde når jeg vil installerer den. Hvorfor????? Kan der kun tilsluttes en airport?
  Lærke

 63. Hej BBK

  Tak for et godt forum!

  Jeg har lånt min bror gamle Airport Express 802.11n til opsætning af Airplay.
  Det fungerer fint på min iPhone 4, jeg kan afspille min musik gennem Airplay fra telefonen – men ikke via iTunes. Jeg kan vælge min AE i Airplay-knappen i bunden af vinduet til højre, men den står bare og tygger på “Opretter Forbindelse til…” uden held. Hvad er galt?

  Jeg kører Mac OSX 10.7.4 med iTunes 10.6.3 og Airport-Værktøj 5.6 (som jo ikke er den nyeste, men som virker med den lidt ældre AE). Jeg er ret overbevist om, at jeg har sat systemet op, som du beskriver her på siden.

  Jeg har Googlet hér og dér uden held. Håber du eller andre kan hjælpe.

  Mange hilsner Lars :-)

 64. Hej.
  Jeg kan ikke få min AirPort Express til at virker på min PC.
  Er det muligt at du kan komme forbi (hvis du bor i nærheden) og ordne de for mig? du skal nok blive betalt, hvis vi kan blive enige om en rimelig pris, hvis du kan få det til at virke. Jeg bor i Aarhus, og håber meget du kan hjælpe.
  Håber du ser på denne side stadig.

  Mvh.
  Malthe, den irriteret og gale mand.

 65. Jeg har følgende problem, som jeg håber på hjælp til: Installerede airportekspress med pc, og fik fin forbindelse til min router, der kom bare ikke noget “valg ikon” frem når jeg ville afspille musik via iPad/iPhone. Nulstillede airportekspressen og installerede den med min iPad, og det virkede i ca 45min. Nu er valgikonet igen ikke synligt, og når jeg nulstiller airportekspressen og geninstallere via iPad kommer den grønne lampe frem hvorefter den skriver “uventet fejl”, hvorefter forbindelsen bare ikke oprettes. Please help…

 66. Hej. Jeg har netop modtaget dette smarte udstyr. Har dog et problem, Jeg har koblet det til mit TDC Home Trio herhjemme, men kan simpelthen ikke finde min Airport Express når jeg åbner programmet der hører med – Har en PC med windows. Hvad går der galt? Synes jeg har skimtet manualen igennem for at se om jeg kunne finde problemet, dog uden held. Nogle kloge hovedet som ved hvad jeg gør galt? Det virker jo ret simpelt, at koble den til strøm. og så i rumpetten på min router… hmm :/

  MVH. Simon

 67. Hej alle

  Jeg har tidligere haft min Airport Express opsat, men nu er jeg flyttet, og samtidig har jeg skiftet internetudbyder. Nu forsøger jeg så at genopsætte min Airport Express i mit nye hjem og med min nye internetforbindelse, hvilket desværre ikke har vist sig helt uproblematisk. Jeg har sat den i stikkontakten, lampen blinker med farven gul (eller nærmere organge), og mit AirPort-værktøj er ikke i stand til at finde min Airport Express/søge den frem.

  Hjælp – hvad er der galt?

  På forhånd tusind, tusind tak.

  De bedste hilsener
  Alexander

 68. Hej BBK.

  Jeg har lige været ved en kunde for at opsætte to Airport Expresser.
  Den ene er den nye version som ligner Apple Tv’en, bare hvid, den anden er den tidligere version.
  Jeg har prøvet at få dem til at joine det allerede eksisterne trådløse netværk der er i huset, det lader til under opsætningen at lade sig gøre, men da de begge to genstarter så begynder de med det samme at blinke orange. Der kommer ikke noget airplay ikon frem.
  Jeg har haft kontaktet internet udbyderen, som er Waoo, og de kender ikke til problemer med Airport Express.
  Jeg har taget dem med hjem til mig selv, og de virker med det samme, lige så snart de er konfiguret om og joiner mit trådløse netværk med det samme.

  Håber du kan hjælpe.

  Mvh. Lasse

 69. Hej.

  Tak for et fedt forum!

  Mit spørgsmål rammer dog lidt ved siden af, da det ikke drejer sig om AirPlay, men derimod oprettelse af trådløst netværk. Jeg kan sagtens få det sat op så det virker på min Mac – men kan derimod ikke oprette forbindelse til de resterende Mac produkter i husstanden (iPhone 3s, iPhone 4, iPad 1 og en MacBook af ældre dato). Håber du/i kan hjælpe!

  • Hej Søren
   Det kunne tyde på, at der kun er tilladt en enhed at tilslutte til dit netværk. Hvilken modem og router sidder du med?

   • Hiver den direkte fra væggen. Det er fælles for opgangen. Skal jeg have en router imellem. Har dog fået den til virke på en telefonerne. De andre kan godt finde netværket, men ikke “connecte”.

 70. Hej jeg har samme problem som flere andre. Jeg har for min bror forsøgt at sætte en Airport Express til det trådløse netværk (d-link router og Stofa som udbyder). AE er fundet og lyser grønt. I Itunes kunne den først ikke connecte og gav fejl 15000 – så fik vi den til at virke og nu virker den ikke igen og vi får igen fejl 15000. Har du nogen ideer?
  Computeren er en mac book pro og AE skal kun anvendes til at streame lyd til en forstærker.
  På forhånd mange tak for hjælpen
  Mvh Rune

 71. Hej

  Nu har jeg købt en airport express, der når jeg plugger den i stikkontakten blinker gult som den skal. Min Mac kan dog slet ikke se den.

  Jeg har prøvet at sætte den til mit eksisterende netværk med LAN, men alt imens airporten herefter lyser konstant grønt, kan min Macbook Pro stadig ikke finde den.

  Jeg har prøvet at reset’e den flere gange uden held.

  Nogen idéer?

 72. Tak for et godt forum

  Jeg har tidligere haft min airport express til at virke (streaming af musik fra mac), men jeg er nu flyttet.

  Der er allerede lagt Internet ind her i bygningen, så jeg er koblet på trådløst, men jeg kan ikke få airporten til at virke. Den bliver ved med at blinke orange.

  Hvad kan jeg gøre?

  • Hej Nina
   Tak for din kommentar. Jeg skal jo først spørge, hvilken måde i er forbundet til Internettet? Altså har I blot fået en kode og logger så på et wifi netværk?
   - Og så skal jeg spørge, om du har husket at stikke en spids genstand ind i AirPort Express for at genstarte den? Den kan logisk, men nogen glemmer det, og AirPort Express leder derfor efter det gamle netværk – og giver fejl.

   • Hej BBK.

    Ja jeg har bare fået en kode og logger mig så på trådløst net på den måde.

    Ja jeg har genstartet den og jeg kan også finde enheden på computeren (det var længere ned jeg var kommet sidst jeg skrev). Jeg kan også få den til at spille musik over anlægget nu, men nu er problemet at jeg ikke kan være på nettet samtidig med at jeg kan spille musik. Det net jeg får den oprettet til hedder Ninas netværk, men det er ikke det nettet kører over. Den lyser heller ikke grønt.

    Hvad kan der være i vejen?

    Tak for svar.

 73. Hej.
  Jeg har haft en AE i mange år. Jeg oplever nu, at jeg ikke længere kan tilgå den fra min MacBook Pro.
  AE’eren blinker gult og computeren kan ikke se den.
  Jeg har foretaget en reset af AE’en og herefter giver Airport-værktøjet mig flg. fejlmeddelelse: “Denne version af AirPort-værktøj understøtte ikke basen. Brug AirPort-værktøj 5.6 til at konfigurere eller administrere basen. AirPort-værktøj 5.6 findes på AirPort-service og -support.” Jeg har derefter forsøgt at installere version 5.6, men her får jeg en besked om, at den version ikke kan installeres på computeren.
  Nogen anbefalinger?

 74. Hejsa,

  er der nogen som kan hjælpe mig – jeg har skiftet udbyder og i den forbindelse skulle min airport express opsættes på ny.
  Jeg kan simpelhen ikke for det til at lykkedes, uanset hvad jeg gør og resetter den kommer den hele tiden med følgende fejlbesked “Der opstod en uventet fej. Prøv igen.”
  Jeg har heller ikke helt samme skærmbillede i forbindelse med mig Airport-Værktøj.

  Jeg benytter OS X Mountain Lion 10.8.2 .

  Håber der er nogen som kan hjælpe mig.

  Mvh
  Peter

 75. Hej,

  Jeg har en generation 1 airport ekspress, der ikke vil noget som helst! Jeg har forsøgt at genstarte og gendanne til fabriks instilling men der sker intet, ud over den blot lyder konstant orange. Udover det kan jeg heller ikke finde program som alle taler om herinde at de har instaleret til at administrere fra PC. Jeg har forsøgt fra min Ipad men den siger at jeg skal gå til apple support!

  Håber virkelig nogen har svaret:-)

  VH

  Bent

 76. Hej. Har en Airport Express som er tiltænkt til at streame musik over mut musikanlæg fra min iPhone. Problemet er, at AE’en efter kort tid mister forbindelsen (begynder at blinke gult). Oplever samme problem med min Beoplay A8, der også skulle være beregnet til musikafvikling via AirPlay.

  Nogle ideer til hvorfor forbindelsen mistes? (Netværksforbibdelsen fejler ikke noget i øvrigt)

 77. Hej.
  Er der en der måske kan hjælpe mig.
  Jeg har et B&O anlæg model 2300. jeg vil gerne kunne afspille mit musik fra min Ipad og Iphone til dette anlæg, men er ikke klar over hvad jeg skal bruge for at få dette til at funke. Vil gerne kunne afspille fra min AUX indgang, så det kræver vel også nogle spicelle kabler? håber der er en der kan hjælpe :-) PFT.

 78. Hej er der nogen herinde, som kan fortælle mig hvordan jeg får min Airport Express og mit Apple Tv, til at afspille musik synkront?

  Mvh.
  Jan

  • Hej Jan
   Det er ganske simpelt. Fra iTunes på computer (Mac eller Windows), her kan klikke på Airplay ikonet i bunden – eller i toppen alt efter version af iTunes du har. Nu kan du vælge Én eller Flere højtalere. Klik nu blot din appleTV og din Airport til.
   Bemærk at det ikke er muligt, at spille til flere højtalere fra iPhone, iPad eller iPod Touch. Dette er altså kun muligt fra en computer.

 79. Hej. Jeg har nu fået sat min airport express til mit anlæg med minijack og phonostik, men der er kun lyd i den ene højtaler. Er der nogen der ved, hvad jeg kan gøre?

 80. jeg har brugt ovenstående guide til Apple Airport Express, på Macbook OS X 10.8.3. Men det sker ingenting, Airport lyser stadig “orange”. Jeg har prøve opsætning med Iphone og Ipad, og der sker stadig ikke noget. Jeg har Yousee som net udbyder med netgear router.

  Jeg skal bruge airport til at streame musik til Beosound 1, jeg går ud fra at jeg ikke skal oprettet nyt trådløs netværk, men blot koble Airport på mit eksisterende trådløs netværk?

  what to do??

  På forhånd tak
  Karina

 81. Min Airport express er pt sat op til min gamle. Hvordan flytter jeg den over på min nue mac book pro?

 82. Hej

  Hvorfor er det, at hver gang jeg opdatere mit iTunes, så kan den ikke længer finde min airplay-enhed og dermed afspille over mine eksterne højtalere??
  Håber der er nogen der kan hjælpe derude. Det er irriterende at man skal igennem de samme problemer, hver gang man opdaterer iTunes.
  p.s Jeg har en pc og ikke en Mac

  Mvh
  Signe

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>