Beolit 12 Airplay

CES 2012 kører netop nu i Las Vegas, og det er hvert år en messe med mange interessante nyheder. Som de seneste år er CES fyldt godt op med Smartphones og fladskærme. Men også hifi har en betydelig plads på CES 2012. Og netop her har danske B&O valgt at fremvise deres Beolit 12 Airplay højtaler. Vi ser på deltaljerne efter klikket.

Vi er jo fra Danmark, så B&O nyheder skaber altid en vis opmærksomhed og interesse, når et nyt produkt rammer hylderne. Der kan også argumenteres for, at det har været lidt sløjt de seneste år for B&O og deres line-up af produkter. Ganske vist har de altid lavet god lyd (måske ikke lige på Beosound 8 – Smagssag), men det har til tider været som om, at de med deres øvrige teknologi altid har været et skridt bag ud. Forstået på den måde at de lavede DVD mens andre lavede BluRay, lavede MP3 afspillere mens andre brugte iPod osv.

Beolit 12 Airplay

Men nu ser det lysere ud. Beolit 12 Airplay er nemlig på trapperne, og det er på mange måder et virkelig spændende produkt. Herunder ser du en lille præsentation af Beolit 12 Airplay:

Beolit 12 Airplay er som jeg antyder i navnet en Airplay højtaler – Eller er det? Måske er det nærmere en god gammeldags transistorradio. Det kan være lidt svært at placere Beolit 12 Airplay, men efter som den ikke har nogen radio indbygget, så kalder jeg det fra nu af en højtaler.

Beolit 12 specifikationer

Beolit 12 Airplay er en højtaler som måler (BxHxD) 23 x 15 x 18,8cm. Den er designet af Cecilie Manz, som måske mest er kendt for at designe møbler, lamper, glas, skåle osv. Beolit 12 er bygget af en solid aluminium ramme og på toppen en gummi bakke, hvor du f.eks. kan ligge din iPhone. Til slut er der monteret en læderrem, så du nemt kan flytte rundt på den 3 kg. tunge højtaler.

Og netop flytte rundt er en fin mulighed. For i modsætning til de fleste andre Airplay højtalere, så kan Beolit 12 køre på batteri. Højtaleren spiller samlet 4 timer på batteri, hvis du vel at mærke bruger Airplay funktionen. Tilslutter du din lydkilde med kabel, så holder batterierne i 8 timer.

Indbygget i Beolit 12 sidder en 120 watts forstærker. De 120 watt fordeles på 2 stk. 2″ diskanter og en 4″ bas. Det lyder altsammen som en rigtig god kombination, og på papiret ser Beolit 12 fornuftig ud. Men den skal selvfølgelig høres, og det håber jeg, at jeg får mulighed for snart.

Forbindelsestyperne i Beolit 12 Airplay er naturligvis primært trådløs lyd via Airplay. Men du kan også bruger minijack kabel. Desuden har Beolit 12 strøm ud via USB, så du kan oplade din iPod, mens du spiller musik. Også en ethernet indgang er der blevet plads til, så du kan tilslutte Beolit direkte til din router.

Hvor ender vi?

Min første tanke er, at B&O ender et rigtig fint sted med Beolit 12 Airplay. For det første er det godt at se, at B&O tager Airplay funktionen til sig. Designet holder rigtig godt, og ser lækkert og gennemført ud.
Prisen på Beolit 12 forventes at ligge på 5.495 DKK. Umiddelbart en ok pris for en Airplay højtaler, men da Beolit 12 Airplay har en truende risiko for at ende i gruppen af bærbare højtalere, så kommer prisen til at lyde en smule høj.

… Hvis B&O Beolit 12 Airplay spiller enden ud af bukserne, så er jeg helt oppe at ringe over produktet. Hvis lyden er lunken, så kommer Beolit 12 til at drukne i forhold til konkurrenter i samme prisklasse som B&W Zeppelin Airplay og ikke mindst Libratone Live.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *